domingo, 2 de diciembre de 2012

Mostra SendART - qUAN LA rETÒRICA bAIXA a lA tRINXERA-


S’ha escrit molt sobre educació. S’han generat infinitat de debats sobre el tema. Alguns es reobren periòdicament, altres moren d’inanició. L’educació es reinventa a ella mateixa amb nous i vells conceptes, sobretot sorgeixen noves paraules per definir antiguesvisions.  Sembla que triomfa la retòrica sobre l’educació.

El cert és que l’educació és omnipresent, i ho és des del principi dels temps: Superantl’assimilació educació – escola, com un recorregut al llarg de la vida, l’educació socialestà sempre present. Clar que sí. Potser no tingui el mateix nom a tot arreu ni totes lespersones es reconeguin  sota del seu paraigües. Però tots aquests fets són anecdòtics.També és cert que l’educació social està creixent amb força a tot el món. Els nousparadigmes  en tots els àmbits o els renovats moviments socials no fan més que assenyalar la conveniència de treballar per la incorporació universal en el conjunt de les xarxes socials (físiques i virtuals) per la promoció cultural i social, i per l’augment exponencial de les perspectives individuals i col·lectives en els entorns educatius, laborals, d’oci i de participació social. Aquesta tasca  només s’aconsegueix treballant colze a colze, des de la proximitat,traslladant les teories per adaptar-les als múltiples entorns en els quals els educadors i les educadores socials treballen amb les persones, que són tots (una cosa més profunda i important que la retòrica de les taules rodones i els discursos grandiloqüents).

Aquesta convocatòria proposa convertir en imatges totes aquestes teories i les seves aplicacions en les  intervencions de l’acció social, i fer-ho des d’ òptiques diverses, la dels professionals ( els de l’educació social i d’altres amb qui treballa contínuament), la dels creadors que tenen com a camp de batalla el seu moment històric, o les del conjunt de la població, protagonistes indiscutibles. Més enllà de la participació com espectadors,proposem passar a l’acció; baixar a les trinxeres.

“SENDART” és una convocatòria a nivell internacional que pretén donar una visió global de què és l’ EDUCACIÓ SOCIAL  a partirde les creacions de tots els seus participants


Mostra organitzada per el CEESC (Col·legi d´educadors i educadores socials de Catalunya)

http://www.sieres.org/integracion/agenda/convocatorianternacionasendart_7519_10_12557_0_1_in.html


2 comentarios: